Pages

fredag den 7. september 2012

At være kærestekedelig


De fleste kender nok udtrykket at være kærestekedelig. Det bruges af venner, når en person får sig en kæreste, og kun ønsker at være sammen med denne person, og ikke længere tilbringer tid sammen med vennerne.

Udtrykket kan dog også bruges på en anden måde. Når man har været kærester i længere tid, eller måske endda gift i mange år sker der en forandring i, hvordan man tænker om den anden. Det er blevet hverdag, og det som man før anså for at være specielt er nu blevet almindeligt. Man tager hinanden for givet. Det er ikke noget der sker fra den ene dag til den anden, men kommer ligeså stille snigende.

Snakken om drømmene, følelserne og tankerne afløses af udvekslinger om, hvem der køber ind, henter børn og om man skal sige ja eller nej til den indbydelse på lørdag.  Når man siger farvel er det ikke længere med kys og kram der varer 5 min. Det går fra at være et ”jeg elsker dig, og savner dig allerede” over til at blive et hurtigt kys, så et hej og endelig et ”Hej, hej, vi ses” råbt i døren til den anden der befinder sig i et andet rum.

Fritiden bruges heller ikke til at dyrke hinanden. Man ligger ikke i timevis og kysser, mens man spørger ind til hinandens oplevelser og interesser. I stedet spørger man: ”Har du haft en god dag, mens ens tanker er beskæftiget med, hvad man hellere ville gøre, i stedet for at lytte til svaret.  Man prøver ikke længere at imponere den anden ved at gøre eller sige noget som man er sikker på vil gøre indtryk. Man er blevet en kedelig kæreste, eller med andre ord: man er kærestekedelig.

1 kommentar:

  1. Godt set .... gjorde du noget ved det da du fandt ud af det???

    SvarSlet